Solsikkefrø til barnehagen

I dag tok vi med frø til solsikker og små potter til barnehagen. Vi fikk så mange frø fra solsikkene i sommer, mange fler enn vi vil ha bruk for selv, så da hørte jeg like godt med pedagogisk leder om de var interessert i et lite planteprosjekt. Det var de, så mellomste fikk den gledelige ære av å overbringe esken med frø og potter.

Det kom med en gang spørsmål fra andre barn om hva vi hadde med oss. «Har du med deg et arbeidslys??» var det en som spurte, ganske så entusiastisk, han hadde nok vært med mammaen eller pappaen sin for å fikse noe ute, ja. Det var litt artig, fordi vi hadde lagt alt sammen i en eske som egentlig var til nettopp et arbeidslys. Men neida, mellomste forklarte ivrig at det var frø som barnehagen skulle få. Esken ble med en liten rundtur i barnehagen, blant annet inn på småavdelinga hvor minste nå har begynt, før den ble satt på lageret i påvente av planting.

Solsikker er veldig enkle å få til. De trenger lys og varme, så da er vinduskarmen i stua helt ypperlig. I tillegg liker de at jorda er konstant fuktig. Min erfaring er at i begynnelsen er en liten dæsj hver dag passelig. Næring en gang i uken kan også være fint og huske på. Om de plantes ute i potte, vil de trenge vanning både morgen og kveld i varme perioder. Litt arbeid er det, for eksempel når man ikke har uttak for vann på samme side av huset som hagen er, men til gjengjeld får man planter som er pene å se på, samt føle gleden ved at det spirer, gror og trives. Om man er riktig heldig, får man kjempestore muskler óg, siden alt vannet må bæres ut; solsikker blir veldig tørste. Vanning er også en jobb som passer veldig godt for små gartnerspirer, og det er en fin måte å lære omsorg og empati på. Man lærer kanskje til og med å sette pris på fluer og bier, siden de er så viktige for plantene.

Reklamer

Om gartnerigartnera

Gift, tre barn. Meget hageentusiastisk.
Dette innlegget ble publisert i Frø. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s